domenica 12 marzo 2017

Az én galambom, avagy Húsvéti Kolomba mézzel és kovásszal

Nagycsütörtök reggelén fogok hozzá a munkához mert a többsszörös kelesztés  lényeges a finom olasz Kolomba meg a karácsonyi panetoné készitésénél is
Most házi élesztővvel (pasta madre) dolgozom amit én készitettem elő. A sörélesztővvel a kelesztési idő csökken.
1 9 óra Nagycsütörtök.12 g élesztőt összekeverünk 4 kanál lisztel, 2 kanál mézzel és fél deci vizzel. Kellni hagyjuk 2-3 órára.
2. 12 óra: Majd hozzáadunk ujból 4 kanal lisztet, 1 kanál mézet,
s egy kanál oliva olajat
3. 15 óra: 2-3 ora mulva ismét hozzáadunk 4 kanál lisztet, 1 k mézet, 1 ek olajat és vizet, bevizezzem és ujbol pihentetem
4. 20 ora: (bevásároltunk, jobb lett volna 3 óránként dolgozni, na de utóljára 4 kanál liszt, 1ek  méz, 1 ek. olaj viz
5. 22 óra: keverek


Nessun commento:

Posta un commento