lunedì 16 maggio 2011

Piept de rață la cuptor


Pieptul de rață sa nu fie congelat cand se lucrează cu el, sau il faci proaspăt sau il decongelezi bine. Se taie in doua bucati. Pielea se taie in forma de brazde, asa va lasa mai usor să se topească grăsimea de sub piele. Se pun bucațile de carne cu pielea in jos întro tigaie *fara ulei sau alte grăsimi, asta e important ca sa scoată untura sa proprie. Și o va scoate.



Se adaugă sare, piper, rosmarin. Bucațile de carne se frig pe ambele părți. Se pregătește o tavă de cuptor unde se așeaza piepturile cu pielea in sus de data asta. Eu am adaugat si un pahar de apa (vin poate e si mai bun) și l-am lăsat în cuptor 10 minute la temperatura de 200 de grade si o ora la 150 de grade. L-am dezosat si l/am taiat in bucatele si am adăugat zeama în care s-a fript. Am adăugat si puțină lămăie.
L/am servit cu varză călită.

Nessun commento:

Posta un commento